Informatie voor kinderen

Informatie voor kinderen, jongeren en adolescenten

Kinderpraktijk Skills


Het woord “skills” ben je vast wel eens tegengekomen, bijvoorbeeld bij een computerspel. Een skill is een vaardigheid. Iets waar je goed in bent. Van jezelf heb je al veel skills en soms heb je een andere skill nodig. Bijvoorbeeld om met boze buien om te gaan, je huiswerk te kunnen doen of je te helpen met rekenen. Wij helpen je om deze skills te gebruiken om je beter te voelen.

Vragen of problemen

Heel veel kinderen lopen rond met vragen. Over school, vriendjes of gevoelens. Misschien heb jij dat ook wel. In je leven gebeurt er ook van alles. Leuke dingen, maar ook nare dingen. Je kunt te maken krijgen met situaties die je moeilijk of vervelend vindt. Daar kun je  verdrietig, bang of boos door worden. En sommige kinderen voelen zich rot zonder zelf precies te weten waarom. En dan kunnen ouders zich zorgen maken. Ze willen graag helpen, maar dat lukt niet altijd zelf. Dan vragen ze hulp aan iemand die er speciaal is voor kinderen: een orthopedagoog, bijvoorbeeld bij Kinderpraktijk Skills. En wij zijn er speciaal om jouw vragen en problemen samen met jou op te lossen of minder erg te maken.

roelof melle zwembad
Kinder en jongerentherapie Zwartewaterland

Alles draait om jou

Als jij bij ons komt, gaan we eerst kijken naar de dingen die jij goed kan. Iedereen heeft skills. Wat zijn die van jou? Ook kijken we naar de dingen die je moeilijk vindt. Of wat je boos, bang, verward of verdrietig maakt. Bij Kinderpraktijk Skills draait het allemaal om jou. Om wat je voelt, vindt en denkt. We kunnen gaan tekenen of spelen. Of gewoon een beetje fantaseren. Dat kan helpen om te ontdekken waarom je nare gevoelens vandaan komen. En als we weten hoe dat komt, kunnen we ook een goede oplossing bedenken om je weer beter te laten voelen!

Extra onderzoek

Soms is het nodig om nog preciezer op zoek te gaan naar de skill die je wilt leren of nodig hebt. We gaan dan een extra onderzoek doen. Het onderzoek bestaat uit quizvragen, puzzels, tekeningen, spelletjes, verhalen en vragen over jezelf. Het is geen schoolwerk. Het maakt niet uit hoe goed je kunt rekenen of schrijven. Fout antwoord geven kan niet. Want jij bent de enige die de juiste antwoorden weet! 

Vrij van school

Voor zo’n extra onderzoek krijg je vrij van school. Want het duurt meestal een ochtend. Als je klasgenoten er naar vragen, kun je vertellen wat je hebt gedaan. En als je dat niet fijn vindt, kun je net zo goed zeggen dat je naar de dokter moest. En dat klopt ook, want bij Kinderpraktijk Skills willen we je net als de dokter weer beter laten voelen!

Voor jongeren en adolescenten

Je kunt aanlopen tegen bepaalde moeilijkheden, zoals pesten, maar ook nare herinneringen die je overvallen ook als je het niet wilt. Er kunnen angsten en depressieve klachten zijn waardoor je minder goed kunt functioneren, bijvoorbeeld op school met het concentreren en je aandacht erbij houden. Ook kan het zijn dat je jezelf verder afzondert en slecht anderen om je heen kunt verdragen, waardoor je steeds meer eenzamer wordt en de klachten verergeren. Wanneer je tegen deze problemen aanloopt, kan therapie een oplossing bieden. Samen kijken we waar de moeilijkheden vandaan komen en hoe je daarmee het beste om kunt gaan. Je kunt je via de mail (dorothevinke67@gmail.com), telefonisch 06 54363372 of via het contactformulier aanmelden voor een intakegesprek. 

Appen mag ook! [ht-ctc-chat style=